If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не съм мил, но внимавай с пароструиката, да не е много близо, данети прецака радиатора.При мен, не вдига над 90, а на магистрала е около 80, може би не затваря съвсем добре, ама за жегите е добре
Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
При мен загряваше доста, но не е стигала до чертата м/у 90 и 130. Не ми се вярва там да е 100, но както и да е. Оказа, че не работи първата скорост на вентилатора и ми смениха реостата. Сега работят и двете скорости и температурата на градско стои на 90 или леко отгоре. И аз се съмнявах за датчик или термостат, но се оказа друго, така че диагностика си трябва и добър сервиз
Не съм мил, но внимавай с пароструиката, да не е много близо, данети прецака радиатора.При мен, не вдига над 90, а на магистрала е около 80, може би не затваря съвсем добре, ама за жегите е добре
Моята от една година вече лятото по задръстванията качва над 90 и като пусна климата и забива на 90. Зимата не може да прехвърли 70. Нищо не съм сменял. Ще сменя термостата като започне да замръзва в движение. Нищо не ми се сменя.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Здравейте искам да ви попитам един въпрос защото всеки ми отговаря различно а аз искам да науча истината...Когато си я карам колата с малко повече ряз и после като я прибирам я оставям запалена около 1 мин. да почине двигателя и турбото...Когато влезе в гаража температурата и се качва след 90 и пуска вентилаторите и тук идва моят вапрос вредно ли е ако изключа двигателя когато е след 90 и ако е вредно тогава какво да правя веднага щом се прибирам вкащи и да гася двигателя ли??? Моля ви давайте идеи, че става все по топло проблема ще го има и то по често...
Здравейте искам да ви попитам един въпрос защото всеки ми отговаря различно а аз искам да науча истината...Когато си я карам колата с малко повече ряз и после като я прибирам я оставям запалена около 1 мин. да почине двигателя и турбото...Когато влезе в гаража температурата и се качва след 90 и пуска вентилаторите и тук идва моят вапрос вредно ли е ако изключа двигателя когато е след 90 и ако е вредно тогава какво да правя веднага щом се прибирам вкащи и да гася двигателя ли??? Моля ви давайте идеи, че става все по топло проблема ще го има и то по често...
Ако колата е антифриз не е страшно. Стига да е хубав антифриза. До 120 градуса да я загрееш няма да и стане нищо. Стига да не ги надвишаваш. При водата е опасно, че кипва.
И междудругото: при мен като отиде стрелката над 90 градуса. Като пусна термо-сондата в казанчето показва 87 градуса, а на компютъра показва 93, а на таблото показва около 110. Термосондата съм закачал и върху блока на мотора точно до датчика и показва пак с около 90 когато на таблото е 110. И с инфрачервен термометър е същата работа. Така, че уреда или датчика не са съвсем точни и не се шашкай.
Аз мойта миналото лято цялото я карах без първа степен на вентилатора и нищо и няма ти си се закъхарил
Еми да притесних се щото се вкючва вентилатора в гаража чак а аз вече трябва да я гася...ама щом казваш че не е проблем...Иначе е с антифриз и то добър...Мерси...
Еми да притесних се щото се вкючва вентилатора в гаража чак а аз вече трябва да я гася...ама щом казваш че не е проблем...Иначе е с антифриз и то добър...Мерси...
Желателно е да изчакаш да спре перката да върти и тогава да изгасиш мотора.
Alfa Mito 1.4
156 2.0 155 ex
156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex
Докато отваряш вратите на гаража остави я да работи на празен ход да се охлади турбината,а вентилатора е нормално да включи докато я вкараш в гаража,значи всичко си работи по охлаждането нормално.
колега има добър тестер в русе,до кат се намира,от дясно там кадето се регестрират коли, а има и добър сервиз на фиат близо до дунав мост, там се занимават предимно с алфи,само италиански коли,пробвай и успех
Колеги не се подвеждайте на първия майстор, който ви кажи сменяй радиатора. Има доста начина за пробване докато се стигне до този. Както Fiore каза пароструйка , може да имате въздух в системата( има 1 врътка горе от лявата страна на радиатора развива се на работещ двг до теч след това се завива обратно) и също така датчик.
А за въздух в системата съм го изпитал, колата стигна до 130 градуса наливах вода като луд едвам я охладих.
Comment